Hasanović: Kad zafalili materijala u propagandi onda na obilježavanju “Oluje” u pozadinu postaviš fotografije progona Bošnjaka iz Žepe jula 1995. godine.

Hasanović: Kad zafalili materijala u propagandi onda na obilježavanju “Oluje” u pozadinu postaviš fotografije progona Bošnjaka iz Žepe jula 1995. godine.


U Prijedoru je u petak, 4. augusta, od 19 sati, održano takozvano obilježavanje Dana sjećanja na Srbe stradale i prognane u hrvatskoj vojnoj akciji “Oluja”.

Obilježavanju dana sjećanja prisustvovali su patrijarh Porfirije, Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer manjeg bh. entiteta Radovan Višković, članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i drugi.

Na obilježavanju “Oluje” likom i djelom prisustvovala je i porodica Mujkić koja je protjerana iz Žepe 1995. godine. Milorad Dodik njihovu patnju iskoristio je kao patnju srpskog naroda.

Donosimo vam potresni Facebook status koji je objavio Alvir Hasanović.

Kad zafalili materijala u propagandi onda na obilježavanju “Oluje” u pozadinu postaviš fotografije progona Bošnjaka iz Žepe jula 1995. godine.
Po potvrdi njene kćerke Nermine, žena na fotografiji je Bošnjakinja Sabina Mujkić sa bebom Nerminom u rukama. Iza nje je, također po potvrdi onih koji je poznaju, Osmana Podžić, također iz Žepe. Fotografija je nastala tokom progona i deportacije bošnjačkih civila nakon okupacije Žepe jula 1995. godine.
Ovo je nečuveno, ovakva i slične zloupotrebe u službi velikosrpske propagande su rađene i tokom cijelog perioda agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Rađene su u istoj kuhinji preko Drine.
U želji da prikažeš stradanje svog, pokupiš i fotografije stradanja drugog naroda i to stradanja koje je prouzrokovao tvoj narod ili neki “pojedinci” iz tvog naroda. Zaista nema dalje, prekucali su! Tako se rađaju mitovi i kreira mitologija

Velika obmana javnosti! Dodik i Vučić postavili sliku Sabine Mujkić iz Žepe i predstavili je kao progon Srpkinje

autor je AFP fotograf Joël Robine.

Nermina Mujkić, beba sa fotografije nastale 1995. godine u Žepi, potvrdila je za da su ona i njena majka Sabina na fotografiji koju su vlasti RS-a i Srbije koristile prilikom obilježavanja godišnjice Oluje.

Nermina Mujkić u naručju majke Sabine 1995. godine u Žepi.

Milorad Dodik govori na obilježavanju godišnjice Oluje, a iza je fotografija iz Žepe koju su vlasti RS-a predstavile kao fotografiju srpskih izbjeglica iz Hrvatske

Nermina Mujkić sa majkom Sabinom danas.

 

https://twitter.com/MiloradDodik/status/1687524090783944715?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1687524090783944715%7Ctwgr%5E7df97793187822fc70bad92a992424c86b4d7ceb%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fradiosarajevo.ba%2Fvijesti%2Fbosna-i-hercegovina%2Fdodikova-fabrika-lazi-na-obiljezavanju-oluje-koristio-fotografije-protjeranih-bosnjaka-iz-zepe%2F507703


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija