HDZ-ov župan organizira svečano otvaranje bankomata

HDZ-ov župan organizira svečano otvaranje bankomata


HDZ-ov župan Ernest Petry organizira svečano otvaranje bankomata Hrvatske poštanske banke u Ličkom Osiku, naglašavajući da je to prvenstveno koristan potez za lokalno stanovništvo, a ne politička akcija.

Uz prisustvo članova Uprave HPB-a, očekuje se da će otvaranje olakšati pristup finansijskim uslugama za oko 2000 stanovnika Ličkog Osika i okolnih sela koji su dosad morali putovati do Gospića radi podizanja gotovine.

Ernest Petry ističe kako je inicijativa za otvaranje bankomata odgovor na stvarne potrebe građana Ličkog Osika i okolnih područja. “Nije to politika. To je lijepa stvar za ljude”, istaknuo je Petry, dodajući da je osiguravanje pristupa bankomatu nužno za poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva.

Do sada, mnogi stanovnici Ličkog Osika bili su suočeni s problemom nedostatka bankomata u svom mjestu te su morali putovati u Gospić, udaljenom osam kilometara, kako bi obavili finansijske transakcije.

Uz to, Petry najavljuje i otvorenje poštanskog ureda sljedeće sedmice.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija