HDZ štab radi punom parom: Zakazana sjednica Predsjedništva stranke

HDZ štab radi punom parom: Zakazana sjednica Predsjedništva stranke


Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH održat će u ponedjeljak, 27. maja, 12. proširenu sjednicu Predsjedništva u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

Sjednica će početi u 11 sati, a izjave za medije predviđene su u 13 sati, kako je najavljeno iz HDZ-a BiH.

Prema informacijama koje je dobila Slobodna Bosna iz krugova bliskih Čovićevom HDZ-u, na dnevnom redu sjednice nalaze se brojna politička pitanja. Glavna tema bit će nastavak pregovora oko izmjene Izbornog zakona BiH, što je ključno pitanje za buduće političke procese u zemlji.

Pored toga, na sjednici će se razmatrati i nastavak dogovora s Trojkom i SNSD-om oko isplate plaća osobama koje se nalaze na američkoj crnoj listi. Ova tema izaziva veliko interesovanje javnosti s obzirom na političke i pravne implikacije koje nosi sa sobom.

Očekuje se da će na sjednici biti doneseni važni zaključci i odluke koje će uticati na dalji politički razvoj situacije u Bosni i Hercegovini. HDZ BiH nastoji pronaći rješenja koja će biti u skladu s interesima svih konstitutivnih naroda i građana BiH.

Izjave za medije koje će uslijediti nakon sjednice pružit će detaljniji uvid u zaključke i odluke donesene na sastanku, te će biti prilika za dodatna pitanja i pojašnjenja novinarima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija