Hiljade građana svoj bijes iskaljuje na zdravstvenim radnicima

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske hitno poziva ministra zdravlja Alena Šeranića i direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Dejana Kusturića da poduzmu hitne aktivnosti radi ponovnog uspostavljanja funkcionalnosti IZIS sistema.

“Gospodo, hiljade osiguranika širom Republike Srpske suočavaju se s nemogućnošću ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu. Razočarani i uplašeni, iskazuju svoje frustracije zdravstvenim radnicima – od portira, medicinskih sestara, laboranata do ljekara”, ističe se u saopštenju Sindikata.

Zaposleni u zdravstvenom sistemu Republike Srpske nisu odgovorni za pad sistema, te apeliraju na sve zdravstvene radnike i pacijente da ulože dodatan trud kako bi situaciju olakšali. Sindikat zahtijeva od nadležnih da neprekidno rade na rješavanju problema i transparentno obavještavaju javnost o trenutnom stanju IZIS sistema.

Pad Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) prouzrokovao je gužve u Domovima zdravlja širom Republike Srpske, stvarajući izazove za zdravstvene radnike i usporavajući pružanje zdravstvene usluge pacijentima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79