Hitna traži 13 doktora, plata 2.532 KM: Na kandidati ne moraju znati niti jedan strani jezik?!

Foto: Crna-Hronika

Posljednjih godina naša zemlja je postala sve više interesantna turistima iz cijelog svijeta što je dobro iz više aspekata za BIH.

Međutim, problem je u tome što mi vrlo malo, ili bolje reći nimalo ne vodimo računa o njihovim potrebama, prije svega o zdravlju.

U Hitnoj Pomoći je raspisan Javni Oglas za 13 doktora medicine. Imali smo obećanje od naše direktorice Jasne Husejinbegović – Musić da će izmijeniti pravilnik, te da će obaveza doktora biti poznavanje engleskog jezika. Direktorica nije ispunila obećanje, tako da ćemo imati još jednu generaciju doktora koja se neće moći sporazumjeti sa stranim pacijentima.

Teško je opisati probleme sa kojima se susrećemo na događajima kao što je Sarajevo film festival, gdje praktično imamo pun grad turista sa kojima se u slučaju potrebe moguće sporazumjeti isključivo na engleskom jeziku koji je službeni jezik u svijetu.

Taj problem je izražen već duže vrijeme i umjesto da se poduzme nešto adekvatno po tom pitanju, direktorica nastavlja raditi po istoj matrici, tako da smatramo da bi se u ovu problematiku trebao uključiti i ministar Enis Hasanović, jer jedino još njemu vjerujemo.” – izjavili su ogorčeni radnici ove zdrastvene institucije.

Da se vratimo na konkurs: Traži se 13 doktora medicine za terenski rad, puno radno vrijeme a lokacija je Hitna pomoć Kantona Sarajevo.

Konkurs možete pročitati ovdje.

  • Kandidat mora biti državljanin BiH,
  • Stariji od 18 godina
  • da ima opći zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova i radnih zadataka radnog mjesta.
  • treba da ima VII stepen Medicinskog fakulteta (360 ESTSC bodova)
  • položen stručni ispit
  • licencu za samostalan rad
  • radno iskusto 6 mjesesi nakon položenog stručnog ispita

Plata 2.532,75 KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79