Hladan tuš: Andrija Mandić (ne)očekivano odgovorio na Dodikov poziv za formiranje zajedničke države

Okvir u kojem ćemo sutra živjeti zajedno je EU. Svi ćemo biti zajedno, uklonit ćemo te granice i živjeti zajedno, rekao je Mandić

Andrija Mandić, novoizabrani predsjednik Skupštine Crne Gore, odgovorio je na “poziv” predsjednika RS Milorada Dodika o formiranju zajedničke države koju bi činile Srbija, Crna Gora i bh. entitet Republika Srpska.

On je kazao kako je Crna Gora neovisna država i Evropska unija (EU) je njena realnost.

– Mi smo živjeli u Jugoslaviji, u različitim republikama. Okvir u kojem ćemo sutra živjeti zajedno je EU. Svi ćemo biti zajedno, uklonit ćemo te granice i živjeti zajedno, a o ideji jedinstvene države Srba treba pitati njenog autora – Dodika, rekao je Mandić.

Prošle sedmice Dodik je izjavio da Srbi u ovom stoljeću trebaju “formirati jedinstvenu državu, koju bi činile Srbija, RS i Crna Gora, demokratskim putem i političkim mjerama, a ne ratom i ostaviti je budućim generacijama“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79