HNS i Čović poručuju: Nacionalna odrednica je ustavni temelj za legitimno predstavljanje

HNS i Čović poručuju: Nacionalna odrednica je ustavni temelj za legitimno predstavljanje


U Mostaru je danas održana 27. redovna sjednica Predsjednišva Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a). Glavna tema današnjeg zasjedanja bili su aktualni razgovori s domaćim i međunarodnim dužnosnicima o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Na sjednici HNS-a usvojena su tri zaključka o svim daljnjim aktivnostima, razgovorima i pregovorima, saopćeno je.
Usvojeni zaključci su:

Predsjedništvo HNS-a daje podršku pregovaračkom timu na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem da nastave pregovore do kraja ove neizborne godine na načelima koja je utvrdio Hrvatski narodni sabor.

Ustav Bosne i Hercegovine jasno je definirao BiH kao državu tri konstitutivna naroda Hrvata, Bošnjaka i Srba kao i drugih koji u njoj žive, stoga nacionalna odrednica konstitutivnih naroda je ustavni temelj za legitimno političko predstavljanje sva tri konstitutivna naroda i ona mora ostati jasno definirana kroz institucije Predsjedništva BiH i Domova naroda (BiH i FBiH)

HNS podsjeća na obvezu implementacije Sporazuma o izmjenama i dopunama Izbornog zakona potpisanog u Mostaru, 17. juna 2020. godine, čiji su garanti bili predstavnici međunarodne zajednice te im se zahvaljujemo na vođenju pregovora kako bi u cjelosti implementirali navedeni sporazum.

O današnjem zasjedanju HNS-a u Mostaru na konferenciji za medije govorio je i predsjednik ove grupacije stranaka, Dragan Čović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija