Hoće li Bošnjaci u Srebrenici dobiti zajedničkog kandidata za načelnika: Muhamed Avdić traži podršku i SDA i SBiH

Hoće li Bošnjaci u Srebrenici dobiti zajedničkog kandidata za načelnika: Muhamed Avdić traži podršku i SDA i SBiH


Muhamed Avdić, kandidat za načelnika Srebrenice kojeg su podržali SDP, DF, NiP i stranka Naprijed, pozvao je SDA i Stranku za BiH da mu se pridruže u zajedničkoj borbi za ovu poziciju.

Avdić je izrazio zahvalnost strankama koje su ga već podržale, ističući da je njihova podrška dokaz jedinstva i zajedničke vizije za budućnost Srebrenice.

“Posebno se zahvaljujem predsjednicima lokalnih stranaka koji su prepoznali važnost zajedničkog nastupa, kao i svim ljudima s kojima sam vodio konstruktivne razgovore u proteklom periodu. To su prije svega ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi FBiH Nerin Dizdar, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar odbrane BiH Zukan Helez, te predsjednik ‘Naprijed BiH!’ i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudin Mehmedović,” poručio je Avdić.

Avdić je kritikovao Hamdiju Fejzića zbog njegove nezavisne kandidature, izražavajući žaljenje što Fejzić nije podržao zajedničkog kandidata. “Pozivam sve probosanske stranke da udružimo snage i što prije započnemo rad na registraciji birača. Nemojmo dozvoliti da nas obezhrabri činjenica da, osim zajedničkog kandidata, imamo i jednog nezavisnog kandidata,” dodao je Avdić.

Posebno je apelovao na SDA i Stranku za BiH da se priključe zajedničkoj inicijativi. “Pozivam SDA i SBIH da se priključe zajedničkoj inicijativi, kako se u oktobru ne bismo kajali i izbjegli situaciju u kojoj bi se tražili krivci. Uradite to zbog malobrojnih povratnika koji su ostali u Srebrenici i njihove djece.”

Avdić je izrazio nadu da će Fejzić uvidjeti da njegova kandidatura nema izgleda za uspjeh te da će samo otežati Bošnjacima da dobiju izbore. “Vjerujem da će u konačnici prepoznati važnost zajedničkog nastupa i pridružiti nam se u našoj borbi za bolju budućnost Srebrenice.”

Podsjetimo, na mjestu načelnika općine Srebrenica od 2016. godine nalazi se Mladen Grujičić, a prije njega je na tom mjestu bio Ćamil Duraković.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija