Hoće li budući poslanici iz najveće vladajuće stranke ostati bez direktorskih fotelja?

Da narodni poslanici obavljaju duple funkcije i za to bivaju plaćeni iz zajedničkog budžeta svih građana već je postalo stara vijest, pa smo tako i u aktuelnom sazivu parlamenta Srpske imali brojne primjere da poslanik istovremeno obavlja i direktorsku funkciju i na taj način prima dvije plate.

Tako je, na primjer, Dražen Vrhovac, istovremeno bio i poslanik i v. d. direktora Investiciono-razvojne banke RS-a, koja svoje izvještaje o radu direktno podnosi Narodnoj skupštini RS, u kojoj je on poslanik. I nije on jedini, među aktuelnim poslanicima vladajuće većine u NSRS, nalazi se više od 20 direktora javnih preduzeća i ustanova.

Među poslanicima koji se nalaze na čelu nekog preduzeća, tako su, na primjer, Vlado Đajić, Valerija Lakić, Milutin Tasovac, Saša Popović, Ilija Tamindžija, Dragan Čavić, Darko Banjac, Mladen Popović i mnogi drugi.

Da je ovoj praksi odzvonilo, bar kada je u pitanju najveća vladajuća stranka u Srpskoj, jedno je od obećanja koje smo mogli čuti prije izbore ove godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79