Hoće li istražiteljima od koristi biti Lanin dnevnik?

Iako su danima češljali svaki milimetar užeg i šireg područja od mjesta gdje je svirepo likvidirana Lana Bijedić (19) u Studencima kod Ljubuškog, istražitelji, uz pomoć ronilaca koji su pretraživali korito rijeke Studenčice, nisu našli ništa važno što bi im pomoglo u slaganju mozaika ovog misterioznog slučaja.

Sva pažnja

Kako saznajemo, sada su svu pažnju usmjerili na ponovno pregledavanje snimaka videonadzora izuzetih s brojnih objekata u Čapljini, koji su pokazali smjer kojim se nesretna djevojka pješice kretala.

S obzirom na to da je do sada utvrđeno da se Bijedić dovezla autobusom iz Mostara do Čapljine, odakle je s Autobuske stanice pješačila do table naselja Trebižat, kako je to pokazao snimak benzinske pumpe „Rebac-Benz“, istražitelji su se fokusirali na osobe koje su u to vrijeme prolazile pješice, ali i automobilima, piše Avaz.

Slučaj Lane Bijedić: Tužiteljstvo ZHK-a odobrilo prijedlog za izuzeće vozila

Preksinoć su se pojavile informacije o tome da je jedan muškarac koji se dovodi u vezu s likvidacijom iz Čapljine lišen slobode, što su jučer demantirali iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, pod čij im nadzorom se vodi istraga.

Kako nam je rečeno, bukvalno se sve provjerava, a čekaju se i rezultati brojnih vještačenja, među kojima su Lanin telefon i laptop.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je ova djevojka, koja je bila upisala studij arhitekture na Univerzitetu „Burch“, vodila dnevnik koji je pisala na engleskom jeziku te se u policiji nadaju da će im i to biti od koristi.

Zid šutnje

Naša ekipa je jučer bila na licu mjesta, gdje smo od mještana naselja Trebižat pokušali saznati koju informaciju. Međutim, u vezi s ovim slučajem naišli smo na zid šutnje. Jedna mještanka nam je ispričala samo da ju je starija žena vidjela na kružnom toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments