Hoće li SDP i PDA napraviti novu vlast u Gradačcu?

Principi, ideologija i dosljednost političkih subjekata koji prave vlast u Bosni i Hercegovini odavno su postali predmet ismijavanja a najnoviji primjer imamo i u Gradačcu.

SDP koji je političku kampanju vodio sloganom “dosljedno s karakterom” u Gradačcu je vrlo brzo pao u zagrljaj njima “mrskoj” i “nacionalističkoj” SDA.

Oni koji su koliko do jučer bili „nacionalisti“ i „kriminalci“, postali su poželjni partneri u vlasti.

Međutim ljubav između “crvenih” i “zelenih” nije trajala dugo, već na trećoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća Gradačca došlo je do neslaganja i sjednica je prekinuta.

Po svemu sudeći SDP ima nove “zelene”, ovaj puta je riječ o stranci PDA, ništa manje “dragoj” SDP-u.

Vodeći se kantonalnim nivoom na kojem su u vlasti sa, do jučer, „kriminalnom“ PDA Mirsada Kukića, SDP u Gradačcu ovih dana vodi pregovore sa PDA kao novim mogućim partnerima u vlasti.

Slično kao i na kantonalnom nivou, iz SDP-a su u predizbornoj kampanji predsjednika PDA Gradačac, Huseina Topčagića kao suvlasnika firme “Gradačački sajam”, optuživali za najveću poslijeratnu pljačku u Gradačcu.

Mustafa poklanja svog Passat-a Gradskoj Upravi, da ne kupuju novog: “Ne tjerajte nas u dijasporu”

Ko je skim u Gradačcu teško da i najveći politički mešetari mogu odgonetnuti. Jedno je sigurno, nakon kratke i pomalo tajne ljubavi sa SDA, SDP u Gradačcu, usprkos protivljenju jednog dijela stranke, polako klizi ka PDA-u i sve je izvjesnija koalicija piše Gradačački glas

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79