Hoće li tromi CIK sutra konačno objaviti rezultate izbora?

Centralna izborna komisija (CIK) BiH sutra će saopštiti potvrđene zvanične rezultate opštih izbora jer još nije stigla odluka Apelacionog vijeća Suda BiH na žalbu koja se odnosi na ponavljanje izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, saznaje Srna u CIK-u.

Članovi CIK-a imali su namjeru da danas objave zvanične rezultate izbora i nadali su se da će Sud BiH donijeti odluku danas, ali kako se to nije dogodlo sjednica je odgođena za sutra.

Rezultati bi sutra trebali biti potvrđeni na svim nivoima, osim ako Apelaciono vijeće Suda BiH ne donese drugačiju odluku u odnosu na onu koju je donio CIK u vezi sa žalbama koje se odnose na ponavljanje izbora za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Sve žalbe koje se odnose na izborne nepravilnosti proslijeđene su Sudu BiH, a rok za odlučivanje je tri dana.

Iz Suda nisu htjeli da govore o tome kada će Apelaciono vijeće donijeti odluku po žalbama, a ako odluka ne bude donesena do objave zvaničnih rezultata, biće potvrđeni samo oni rezultati koji nisu predmet žalbi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79