Holanđanin pokušao prokrijumčariti migranta u gepeku

Na većini graničnih prelaza na sjeveru i zapadu zemlje danas je pojačan intezitet saobraćaja pri izlazu iz BiH. Zadržavanja su do dva sata. Na jugu zemlje pojačan je promet vozila na prelazu Doljani pri ulazu u BiH, a zadržavanja su do pola sata, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba ( Gorana Jakovljevic - Anadolu Agency )

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška službenici Granične policije BiH uhapsili su državljanina Holandije I.S.N. (1969.) zbog sumnje da je pokušao prokrijumčariti osobu afroazijskog porijekla u zemlje Evropske unije.

Ilegalni migrant otkriven je u gepeku prilikom kontrole Renaulta, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, saopćeno je iz GP BiH.

O događaju je obaviješten tužilac u Tužilaštvu BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments