Horde zla žele omogućiti Lešinarima gostovanje: MUP KS je nesposoban, fudbal se igra zbog navijača

U subotu se na na stadionu Asim Ferhatović Hase (Koševo) igra utakmica između ljutih rivala FK Sarajevo i FK Borac.

Ovo je prva utakmica ova dva kluba nakon što je 13. marta prekinut meč Kupa Bosne i Hercegovine, a kada su fudbaleri FK Sarajevo napustili teren nezadovoljni odlukama sudije Matea Muse.

Podsjetimo, FK Borac je tu utakmicu slavio službenim rezultatom 3:0, a FK Sarajevo, Ismir Mirvić, Senijad Ibričić i Simon Rožman su kažnjeni.

“Horde zla” su danas najavile ovu utakmicu, a, zanimljivo, kritikovali su MUP KS zato što na utakmici neće biti gostujućih navijača “Lešinara”.

“Posljednja utakmica protiv Borca na našem stadionu i sve ono što je sudijska trojka na čelu sa Mateom Musom uradila u korist gostiju još jednom je potvrdila našu nedavnu parolu upućenu njima: Lešinari fudbala slave pobjede bez časti!

Narednu subotu, 20. aprila sa početkom u 20:45 sati na megdan nam ponovo dolazi banjalučki Borac, a naša je obaveza da tim lešinarima fudbala pokažemo inat i pomognemo momcima u bordo dresovima da dođu do pobjede, usprkos sudijskoj pomoći koju će gosti vjerovatno i ovaj put imati.

Međutim, ono što moramo naglasiti je da gostujući tim ovaj put vjerovatno neće imati pomoć svojih navijača obzirom da se u istom terminu održava koncert u dvorani Zetra, te je iz tog razloga MUP KS zabranio njihov dolazak.

Još jednom policija pokazuje svoju nesposobnost u organizaciji utakmica i time direktno utiču da nam milo za drago bude vraćeno zabranom prisustovanja na narednoj utakmici u Banja Luci”, napisale su Horde zla uz napomenu da se fudbal igra zbog navijača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79