Hrabri momci zaustavili muškarca (60) koji si je htio oduzet život u Visokom

Tokom današnjeg dana odvijala se prava drama u Visokom, kada je 60-godišnji muškarac javio svojoj porodici da se odlučio ubiti. Brzom reakcijom nadležnih osoba spriječena je tragedija, mladić je pronađen sa velikom količinom tableta piše Crna-Hronika.

Porodica muškarca prijavljila je policiji nestanak lica M.A., rođenog 1963. godine u večernjim satima oko 23h.

Dana 01.11.2023.godine Lice koje je planiralo počiniti samoubistvo u Visokom brzom akcijom vatrogasaca, policije, GSS, lovačkog drustva, šumarije, civilne zaštite grada Visoko i sugrađana pronađeno i spašeno.

Na osnovu dojave da je jedna osoba otišla u nepoznatom pravcu i da planira počiniti samoubistvo u Visokom odmah je angažovana policija, vatrogasci, specijalna policija, GSS Visoko, šumarija, lovačko društvo Visoko, koji su organizovali potragu.

Reakcija je bila blagovremena i uspješna, lice koje je planiralo počiniti samoubistvo je pronađeno i pod dejstvom tableta.

Očekuje se brz oporavak. Iskrene čestitke svim učesnicima akcije!

Sinoć, u 23,00 sata, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko je od strane članova porodice prijavljen nestanak lica M.A., rođenog 1963. godine, iz Visokog. Odmah nakon zaprimljene prijave, na mjesto nestanka su upućeni policijski službenici, radi poduzimanja mjera i radnji na provjeri navoda zaprimljene prijave, te pronalasku nestalog lica.

Nakon što je obaviješten o prijavi nestanka, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Gazić Admir je naložio angažovanje timova Specijalne policijske jedinice, koji su danas, 01.11.2023. godine, u jutarnjim satima, zajedno sa službenicima Policijske stanice Visoko, kao i pripadnicima drugih službi koje su angažovane u ovoj potrazi, započeli intenzivnu pretragu terena na lokalitetu Kozarci, Grad Visoko, sa ciljem pronalaska lica M.A.

Pored pretrage terena poduzete su i druge potrebne mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika, uključujući i obavljanje razgovora sa svim licima koja bi mogla raspolagati određenim saznanjima, kako bi se utvrdile okolnosti nestanka lica i kako bi se precizno usmjerile aktivnosti pretrage terena.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, danas, oko 12,00 sati, na lokalitetu Gornja Zimča, policijski timovi su pronašli u ležećem položaju lice M.A., bez vidljivih povreda, koje je odmah prevezeno u Službu hitne medicinske pomoći Visoko radi ukazivanja medicinske pomoći, nakon čege je upućeno za Kantonalnu bolnicu Zenica, radi daljnjeg tretmana i vršenja pretraga.

Komesar Gazić je uputio čestitke svim policijskim službenicima koji su bili angažovani u ovoj akciji na brzom i efikasnom pronalasku lica, čime su spriječene daleko veće posljedice po zdravlje i život nestalog, koje bi bile prouzrokovane protokom vremena i vremenskim i drugim uslovima, a svim pripadnicima drugih službi i društava koja su bila angažovana u ovoj potrazi se zahvaljuje na požrtvovanosti, profesionalnom pristupu, kao i datom doprinosu na pronalasku i spašavanju nestalog lica.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo je sve vrijeme bio informisan o naznačenim aktivnostima, te je po završetku akcije lično posjetio komesara Gazića i uputio mu čestitke na dobrom i kordiniranom postupanju policijskih službenika, te sprovedenoj akciji u kojoj je pronađeno i spašeno lice M.A.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79