Osobe koje su pucale u Harisa na Stupu, iznajmile automobil u rent a car agenciji

Osobe koje su pucale u Harisa na Stupu, iznajmile automobil u rent a car agenciji


Iz MUP-a Kantona Sarajevo su se oglasili povodom ubistva švedskog državljana Harisa Osterdala, koje se dogodilo jučer u poslijepodnevnim satima na području sarajevskog naselja Stup. Švedskog državljana su likvidirale dvije maskirane osobe.

Portparol MUP-a KS Mersiha Novalić je objavila nove informacije u vezi sa ubistvom Osterdala. Naime, Novalić je kazala da su ubice pobjegle automobilom koje su unajmili u rentakar agenciji.

– 31. oktobra 2023. godine u 16:25 sati Policijska uprava Ilidža obaviještena je da je u ulici Džemala Bijedića, na području općine Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Jedan muškarac je smrtno stradao. Smrt je konstatovao ljekar iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na licu mjesta. Muškarac koji je stradao imao je više ustrijelnih rana u gornjem dijelu tijela.

Drugi muškarac, povrijeđen djelovanjem vatrenog oružja, prevezen je na KCUS. Tamo mu je konstatovane lakše tjelesne povrede u predijelu stomaka. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u prisustvo stalnog sudskog vještaka su obavili uviđaj – kazala je Mersiha Novalić, portparol MUP-a KS.

POGLEDAJ GALERIJU

Neopreznost Harrisa Österdahla je skupo koštala: Preko Facebooka tražio stan u Sarajevu, hitmeni mu lako ušli u trag

 

Još dvije osobe su uhapšene jer se dovode u vezu sa sinoćnjim ubistvom Harrisa Osterdahla u sarajevskom naselju Stup. Nakon hapšenja državljanina Švedske na Sokocu, na Palama su uhapšena još dva muškarca.

Hapšenje je usljedilo nakon što su pripadnici MUP-a RS-a i PU Istočno Sarajevo izvršili pregled više objekata na toj teritoriji te došli do saznanja o kretanju dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Osterdala

Pored ubistva sinoć je lakše tjelesne zadobio i Elvir Mutić, koji je bio u društvu Harrisa Osterdahla. Obojica su bila meta suprotstavljene švedske bande u ratu koji traje već neko vrijeme.

BONUS VIDEO


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija