Hrabri policajac Arslan rizikovao život da spasi djecu iz smrtonosnog požara. Nije uspio

Tragedija koja je pogodila stanovnike stambene zgrade u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru ostavila je cijeli grad u šoku. Četvero djece, od kojih je najstarije imalo samo pet godina, izgubilo je život u smrtonosnom požaru koji se dogodio jutros, nešto nakon sedam sati.

Roditelji djece su hospitalizovani, a uzrok požara još uvijek nije poznat.

Međutim, u ovom užasu, jedna priča hrabrosti i požrtvovanja dala je svima nadu i vjeru da još uvijek postoje junaci koji su spremni na nesebične podvige u dobrobit drugih.

Hrabri policajac Arslan Arslanović, bez razmišljanja i straha za vlastiti život, utrčao je u stan koji je bio u plamenu, sjekirom je razbio prozor, ne znajući kakva ga sudbina čeka. Kada je ušao, začula se jaka eksplozija, što je dodatno uplašilo sve one koji su bili ispred zgrade.

Tuga u Novom Pazaru: Objavljeni snimci sa mjesta tragedije u kojoj su poginula djeca

No, Arslanović se nije uplašio, već je hrabro nastavio svoju misiju spašavanja, piše Radio-televizija Novi Pazar.

Nakon što je iz stana iznio djecu kroz prozor, prisutni su shvatili da su se u tom stanu nalazili i roditelji djece . Hitna pomoć je bila na mjestu događaja i brzo pružila pomoć stradalima. Djeca su odmah prevezena u bolnicu, Druga ekipa je je ubrzo preuzela roditelje djece.

Nažalost, kasnije se doznalo da su djeca preminula, što je jedan od najtežih i najbolnijih prizora viđenih u Pazaru, kažu očevici. Ipak, hrabri i nesebični čin policajca Arslana Arslanovića neće biti zaboravljen. On je rizikovao svoj život kako bi spasao druge, i time pokazao da je pravi junak i najbolji čovjek.

Drama koja je pogodila tu porodi uzdrmala je regiju.No, Arslanovićeva hrabrost i požrtvovanost daju nadu i vjeru da još uvijek postoje ljudi koji su spremni na takve podvige u dobrobit drugih. Neka njegov čin ostane trajan podsjetnik da heroji postoje, i da su oni ti koji čine svijet boljim mjestom.

Otac očajnički pokušavao da spasi djecu, vrata se zaglavila

Alma Klimenta, koja je bila očevidac cijelog događaja, za N1 opisuje akciju spašavanja, posebno ističući hrabrost jednog mladog vatrogasca.

„Dečko se bez razmišljanja popeo, sjekirom je razbio prozor, toliko je dim krenuo crni iz te sobe, ali on je bez razmišljanja bukvalno ušao unutra, čak se i eksplozija neka čula, da smo svi ostali bez teksta, jer nismo ni znali da li je živ, jer ne znamo šta se dešava u stanu“, kaže Klimenta.

Zatim je, kako je dodao, počeo jedno po jedno dijete da iznosi kroz prozor i dodaje svom kolegi. Hitna pomoć djecu odmah prevezla u bolnicu.

„Poslije su došli po roditelje, šta je sad bilo u tom istom momentu, mi nismo mogli da znamo, tek smo naknadno saznali da djeca nisu preživjela, šta je sa roditeljima ne znam, ali uglavnom dječko koji je bez razmišljanja o svom životu, da bi spasio druge živote, uletio unutra – zove se Arslan Arslanović, to sam pitala njihove kolege – i znam da je kasnije završio gore u bolnici, da li na kiseoniku, vjerovato se nagutao dima, tako da želim njemu brz oporavak i svaka mu čast“, poručuje Klimenta.

Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefćet Hajrović izjavio je novinarima da je od četvoro djece koja su jutros stradala u požaru, troje dovedeno u ugljenisanom stanju, dok je jedno preminulo kasnije zbog zadobijenih opekotina.

Roditelji djece su, prema njegovim riječima, hospitalizovani. Otac je životno ugrožen i zbog težine povreda prebačen na dalje liječenje u Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana na odeljenju Opšte hirurgije u Novom Pazaru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79