HRS: Glasali smo za Kordića zbog protuhrvatske kampanje od strane ujedinjenje bošnjačke političke desnice i ljevice

HRS-ovi vijećnici koji su podržali Kordića

Hrvatska republikanska stranka (HRS) oglasila se večeras saopćenjem u kojem su naveli razloge zašto su kampanji za novog gradonačelnika Mostara, podržali kandidata HDZ-a Marija Kordića.

– HRS je podržao kandidata dr. Marija Kordića za gradonačelnika Mostara. Podrška njemu je rezultat dogovora GO Mostar HRS-a i njega kao kandidata. Razlog zašto smo sjeli s njim i tražili neki kompromis leži u neviđenoj protuhrvatskoj kampanji od strane ujedinjenje bošnjačke političke desnice i ljevice, kao i svih najjačih medija u BiH, navodi se u saopćenju HRS-a.

Dodali su da su Kordiću napravili niz programskih smjernica koje on može uraditi bez ikakve zavisnosti od Gradskog vijeća.

– Zato smo g. Kordiću formulirali niz programskih smjernica za koje mu nije potrebna podrška u vijeću, nego je stvar isključivo njegove dobre volje i odgovornosti. Sve moguće realizirati u trajanju četverogodišnjeg mandata. Suglasnost na smjernice g. Kordić je izrazio svojim potpisom, navodi se, između ostalog, u saopćenju HRS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79