Hrvat kupio od Bosanca vozačku dozvolu za 1.200 eura za 3 kategorije: “Rekao mi je da ne moram na ispit”

Uhvaćen je u susjednoj zemlji, imao je i šta reći…

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu u Hrvatskoj je podiglo optužnicu protiv 30-godišnjaka iz Siska, nakon što ga je policija na području Vojnića uhvatila s krivotvorenom vozačkom dozvolom iz BiH za čak tri kategorije.

Koristio ju je punih šest mjeseci. Na ispitivanju se branio pomalo šaljivo – iako nikada nije položio vozački ispit, mislio je da je vozačka nabavaljena legalno, a ne da je krivotvorena.

Zaustavili su ga 18. novembra prošle godine u 15.45 sati u mjestu Grabovac Vojnićki u automobilu Opel Astra slatinskih oznaka, te je tada policajcima dao vozačku dozvolu ma uvid. Oni su odmah shvatili da se radi o krivotvorini. Kazneno su ga prijavili tužiteljstvu zbog krivotvorenja isprave, navodi Ka portal.

Evo kako izgleda njegova prič: ispitan pred policijskim službenikom kao osumnjičenik u odbrani je naveo da je u Osijek išao “izvaditi vozačku dozvolu”, ali, sreo je prijatelja kojem je rekao da bi htio dozvolu za upravljanje vozilima A, B i C kategorije. On, dakle, nema položen vozački ispit niti ga želi položiti, ali želi vozačku dozvolu s tri kategorije, A, B, i C – regularnim putem.

On ga je spojio s čovjekom iz BiH te su se našli u kafiću nedaleko granice, “obavio je fotografirenje, te je kroz desetak dana potpisao neke papire”. Tog čovjeka s kojim se našao, kaže, upitao je treba li dolaziti na vožnju i treba li prijaviti privremeno boravište u BiH, na što mu je ovaj odgovorio da ne treba i da će to riješiti kroz protokol odnosno da će ga on prijaviti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79