Hrvati lišili slobode 72-godišnjaka jer je na Facebooku napisao da premijera treba gađati pokvarenim jajima

Stariji muškarac iz Hrvatske lišen je slobode u petak nakon prijetećih komentara na Facebooku upućenih premijeru Andreju Plenkoviću.

Muškarac inicijala M.Ć. koji ima 72 godine komentarisao je vijest o Plenkovićevom dolasku u Maslenicu povodom obilježavanja 29. godišnjice VRO Maslenica ‘93. gdje je napisao kako bi hrvatskog premijera trebalo dočekati pokvarenim jajima.

– Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik, napisao je 72-godišnjak u svom komentaru objavljenom 20. januara, prenosi Index.hr.

U optužnom prijedlogu se navodi kako je M.Ć. narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH.

Briševljanin (72) je kasnije napisao status u kojem govori kako on nije bio jedini uhićeni tog dana zbog komentara na Facebooku.

– Premijer je došao u Zadar, a zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao s ovog područja, jer ja sam opasnost”, naveo je 72 godišnji M.Č. pa dodao: “Sa mnom je bio čovjek sudionik akcije “Maslenica”, a dok je premijer postavljao vijenac, on je bio u zatvoru isto zbog komentara”, piše.

Sedamdesetodvogodišnjak se osvrnuo na davno završeno vrijeme tokom Jugoslavije napomenuvši da su isto tako radili i tada.

– Za vrijeme Jugoslavije kad bi Tito dolazio u Zadar milicija je zatvarala unutarnje neprijatelje odnosno Hrvate koji nisu idealizirali ‘ljubičicu bijelu’ jer su bili ‘opasni’ za druga Tita, baš kao ja danas i mnogi drugi koji vide upravo ono što vidim i ja. Mogu me zatvoriti ali ušutkati me neće, ušutkati me mogu jedino fizičkom likvidacijom. Na znanje HDZ-u i njegovom vođi, NE BOJIM VAS SE, prenosi Index.hr riječi 72- godišnjeg M.Ć.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79