Vučić: “Hrvati u akciji Oluja bombardovali srpske izbjegličke kolone. Ako i ovaj krst sruše, podići ćemo ga ponovo”

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić položili su vijence na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

Oni su, kako prenosi RTRS, odali su poštu srpskim stradalnicima koji su ubijeni 7. avgusta 1995. godine.

Tada je, kako navode, hrvatska avijacija u akciji Oluja bombardovala srpske izbjegličke kolone na putu u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca.

“Danas smo na Petrovačkoj cesti da kažemo da nećemo zaboraviti naše žrtve”, izjavio je Dodik nakon polaganja vijenaca na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da prošlo 28 godina prošlo od zločina na Petrovačkoj cesti.

“Bezbroj puta sam pomislio na izbjeglice koje su prolazile Petrovačkom cestom i kako su stradali naši ljudi. Godinama nismo obilježavali tragediju naših ljudi. Ovdje je 10 ljudi ubijeno, četvoro djece, samo zato što su Srbi.

Djeca stara šest, 10, 11 i 13 godina. Dva puta smo dizali ovaj spomen krst, prvi put je to bio drveni krst, onda su ga srušili, onda smo podigli mali aluminijumski krst, onda su ga srušili, pa smo podigli ovaj tri puta veći. Ako i njega sruše podići ćemo ponovo, ne mirimo se sa ubijanjem djece”, rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79