Hrvatska: Nesretnom pacijentu nije ubrizgan dezinficijens, već nešto mnogo gore

Sredstvo zbog kojeg je umro Antun Toplek, pacijent na hemodijalizi u čakovečkoj bolnici nije dezinficijens nego medicinsko sredstvo kod toalete pacijenata, a primijenjeno je intravenskim putem u postupku u kojem nije trebalo, izjavio je u četvrtak direktor bolnice Tomislav Novinščak.

U krvotok su mu ubrizgali dezificijens – Organi su mu otkazali!

Nakon tragičnog događaja kada je zbog pogreške u terapiji preminuo 62-godišnji pacijent, u Županijskoj bolnici Čakovec u toku je inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva, kao i vanredni unutarnji, stručni nadzor.

Pacijent je umro jer je medicinsko sredstvo, koje se koristi u toaleti i njezi pacijenata, primijenjeno intravenskim putem u postupku u kojem nije trebalo.

“Ne radi se o dezinficijensu, nego o medicinskom sredstvu koje se primjenjuje kod toalete pacijenata i sličnih postupaka”, pojasnio je Novinščak.

Bitno je naglasiti razliku u hemodijalizi između dva postupka koji se odvijaju pri kraju hemodijalize, a to su odvajanje pacijenta od hemodijalize, a potom toaleta i njega mjesta aplikacije, rekao je direktor bolnice.

Tragedija potresla Hrvatsku: Umjesto fiziološke otopine medicinske sestre ubrizgale dezinficijens?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79