Hrvatski ministar odbrane se ne sjeća saobraćajne nesreće od jutros, uzrok je preticanje

Hrvatski ministar odbrane se ne sjeća saobraćajne nesreće od jutros, uzrok je preticanje


 

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić imao je jutros saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija s kojim se sudario. Banožić se, prema riječima, doktora ne sjeća nesreće no hrvatski mediji iz policijskih izvora saznaju da je ministar navodno preticao u tom trenutku.
Nesreća se dogodila jutros u 6:15 sati kada je Banožić privatnim automobilom krenuo u lov. Sudario se sa kombijem čiji je vozač odmah poginuo, a ministar je prebačen u bolnicu na liječenje.

Prvobitno je bio na intenzivnom odjelu vinkovačke obolnice, a zatim je zbog teških povreda prebačen u KBC Osijek. Prema zvaničnim informacijama, život mu nije ugrožen, ali je teže povrijedio glavu.

Kako je rečeno iz osiječke bolnice, on je pri svijesti, ali ne potpuno s obzirom na to da se ne sjeća saobraćajne nesreće. Ima povrede mozga, prsnog koša, trbuha i ekstremiteta, ali se ističe da će biti dobro ukoliko ne bude pogoršanja.

Hrvatski mediji saznaju iz policijskih izvora da je ministar navodno preticao u trenutku nesreće te da se sudario sa kombijem iz suprotne trake.

Saobraćajni vještak Goran Husinec je za Index.hr objasnio da prema položaju automobila se može zaključiti da je riječ o frontalnom sudaru pri kojem je svako vozilo udarilo svojim lijevim prednjim dijelom. To se u teoriji sudara vozila smatra jednim od najopasnijih načina sudara, ali ističe da ne može sa sigurnošću tvrditi, na osnovu fotografija šta se dogodilo.

Očevici su također kazali isto što i policijski izvori te saobraćajni stručnjaci, a to je da je ministar preticao kamion u trenutku sudara te da je bila velika magla.

Poginuli muškarac je 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje maloljetne djece.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija