Hrvatski sud vratio Severini 12-godišnjeg sina

Svega dvadesetak dana nakon što je u javnosti veliku buru izazvalo rješenje Vrhovnog suda koji je ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko skrbništvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom, u ovom slučaju, koji je već godinama u fokusu javnosti, ponovno je došlo do (ne)očekivanog obrata.

Severina Vučković i njezina odvjetnica Jasminka Biloš potvrdile su za N1 da je splitski Županijski sud na svojoj sjednici održanoj 6. februara ove godine praktično ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”, a dijete, istom odlukom, živi s majkom dok otac ostvaruje prvo na susrete.”

Podsjećamo 24.1.2024. godine Vrhovni sud objavio je obrazloženje odluke kojom je ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu i skrbništvo nad Severinim sinom vratio njegovu ocu Milanu Popoviću.

Odluka je donesena jer tijekom suđenja na Županijskom sudu vještaci nisu svoj nalaz i mišljenje usmeno obrazložili na sudskoj raspravi, što su prema Zakon o parničnom postupku morali učiniti.

Naime, niti jedan od dva vještaka nije se pojavio na ročištu, opravdavši to zdravstvenim razlozima te je Vrhovni sud zaključio da je drugostupanjski sud selektivno prihvatio nalaz i mišljenje vještaka.

“Nejasnoće u nalazu i mišljenju vještaka ne otklanjaju se tako da se sudu nejasni dijelovi nalaza i mišljenja ne prihvate, već dopunom vještačenja, i to, kako je propisano, usmeno na raspravi”, objašnjavaju iz Vrhovnog suda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79