Husić: Ne bude li rješenja, 23. septembra svi rudnici stupaju u štrajk, a ovdje dolazi hiljade radnika

U toku su protesti rudara ispred Vlade FBiH. Okupljenima se obratio predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić. On je rekao kako su danas prenijeli svoju poruku, a to je – bezuvjetna mogućnost primjene kolektivnog ugovora u rudnicima Zenica i Breza.

– Danas tražimo odmah uvjete za primjenu kolektivnog ugovora u Zenici i Brezi, ne bude li danas rješenja, 13. septembra je u Zenici i Brezi štrajk. Sutra u toku dana svi sindikalni odbori sindikalnih organizacija iz sastava koncerna daju saglasnost Upravnom odboru da najavi 12. septembra za 23. septembar generalni štrajk u rudnicima u sastavu koncerna. U toj soluciji dolazimo opet na isto mjesto sa par hiljada radnika – rekao je Husić.

Oni su poručili Vladi FBiH da je jučer ponuđeno rješenje – “podjela rudara”, piše Avaz.

– Mi je nećemo prihvatiti, nas nećete privatizirati kako ste privatizirali sirotinju i bijedu iz drugih rudnika – rekao je Husić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments