Hvala doviđenja: Ova imena nećemo gledati u političkom životu više

Opći izbori su prošli, a preliminarni rezultati koji se još uvijek broje donijeli su dosta zanimljivih imena koji bi mogli dobiti mandate u parlamentarnim klupama. Međutim, ima i onih koji su bili često u fokusu javnosti u proteklom mandatu, a nakon ovih izbora sa politikom su “završili”, barem za sada.

Kada je u pitanju Stranka demokratske akcije nekoliko zanimljivih imena koji su godinama obnašali funkcije, barem za sada, više nećemo gledati u političkom životu. Među njima su Halid Genjac, Safet Softić, Adil Osmanović, a neće biti ni Hameda Aljovića koji je završio na desetom mjestu za Skupštinu Kantona Sarajevo što nije dovoljno za ulazak.

Iz Naše stranke neće biti Neire Dizdarević i Damira Nikšića koji su bili zastupnici u Skupštini KS, dok iz SBB-a u politici više nećemo gledati Zvonka Marića, Sanelu Prašović-Gadžo i Dževada Poturka.

Kada je u pitanju Narod i pravda, iznenađujuće je da ni na jednoj listi nije bilo aktuelnog zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Vedrana Jakupovića.

Svi nabrojani nisu bili na listama ili nisu dobili dovoljan broj glasova za ulazak u skupštinske ili parlamentarne klupe piše Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79