I prije 2 godine studentica uradila isto: Morala se javno izvinuti svim studentima, osoblju fakulteta i dekanu

Nekoliko studentica, među kojima je i Slađana Todić, sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije jučer su 11. jula na svom Instagram profilu veličali Ratka Mladića i genocid u Srebrenici.

Pored Slađane i njega kolegica sa fakulteta Valentina Vujičić negirale su genocid i izazvale mržnju preko društvenih mreža. Da li su povrijedili etiku fakulteta i da li će biti izbačene sa fakulteta, tu odluku donijet će Etički odbor fakulteta u Sarajevu.

(FOTO) Studentica sarajevskog fakulteta na Instagramu veličala Ratka Mladića

Njihovo ponašalje naišlo je na niz reakcija, a posljednje informacije govore da će se sutra u Sarajevu okupiti studenti kako bi zatražili sankcije za njihove kolegice. To su na društvenim mrežama objavili studenti Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Međutim pretpostavljamo da sankcija neće biti. Zašto? Zato što je ovo identičan slučaj koji se desio prije 2,5 godina kada je studentica (identit poznat redakciji portala) učinila istu stvar, podržala zločince, negirala genocid i ništa.

Studentica se morala javno izvinuti svim kolegama sa kojim je pohađala godinu. Svih 50 studenada primili su javno izvinjenje od kolegice koja je veličala djela Ratka Mladića i negirala genocid.

Ovu informaciju mogu potvrditi svih 50 studenata kao i osoblje fakulteta na čelu sa dekanom koji su primili izvinjenje piše Crna-Hronika.

Šta će biti sa Slađanom i Valentinom saznat ćemo kada se okupi Etički odbor fakulteta koji će glasati da li su ove dvije studentice ugrozile ugled ovog dugogodišnjeg sarajevskog fakulteta.

Oglasio se dekan fakulteta: “Pokrenuo sam sve procedure”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79