I Rusi napravili svoju crnu listu, evo koga su stavili na nju

Ruska ambasada u BiH ozdala je saopćenje povodom uvrštavanja 18 britanskih zvaničnika na “crnu listu” koju je sačinila ova država.

Na crnoj listi Miniostarstva vanjskih poslova Rusije nalaze se britanski vojno-politički zvaničnici, kao i predstavnici akademske zajednice.

Među njima je i je jedno nama poznato ime. Radi se o Stuartu Peachu, specijalnom izaslaniku Velike Britanije za zapadni Blakan.

Rusi kažu da su ovu odluku donijeli zbog rata u Ukrajini.

“Kao odgovor na konfrontacijski kurs Londona, koji se nastavlja i u čijem okviru se ulažu napori da se naša zemlja demonizira, aktivno se izmišljaju antiruski narativi kako bi se smanjio utjecaj Moskve u međunarodnoj areni, a neonacistički režim u Kijevu se dodatno pumpa sa oružjem, donijeta je odluka da se u rusku „stop-listu“ uključi niz „djelatnika“ vojno-političkog establišmenta, kao i naučne i akademske zajednice Velike Britanije, navodi se, između ostalog u saopćenju.

Cijelu odluku, kao i sva imena sa ove liste, možete pogledati na ovom LINKU.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79