Identificiran sumnjivac za prijetnje bombom u Sarajevu i Međugorju

Identificiran sumnjivac za prijetnje bombom u Sarajevu i Međugorju


Nakon višemjesečne istrage, policijski službenici Federalne uprave policije identificirali su osobu koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela “Terorizam”. Sumnja se da je u maju ove godine putem telefonskih prijetnji najavio postavljanje bombe na lokacijama na Baščaršiji u Sarajevu i u Međugorju.

Nakon kriminalističke obrade, podnesen je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.

Važno je napomenuti da je ime Mirka Tolića povezano s prijetnjama iz 2012. godine, kada je nazvao redakciju Dnevnog lista u Mostaru i prijetio masovnim ubojstvom u Međugorju ako ga policija i “crkveni zaštitari” budu maltretirali.

Tada je Mirko Tolić izjavio: “Mene nitko ne može istjerati iz Međugorja. Ja sam katolik, a ne kriminalac da me tjeraju iz svetišta. Ako me ne puste na miru, napravit ću ono što je taj Norvežanin napravio. Pobiću 80-90 ljudi.”

Očito je da je Mirko Tolić već ranije bio upleten u slične prijetnje, a sada se suočava s ozbiljnim optužbama za terorizam nakon najnovijih prijetnji bombom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija