Dodikov Ćulum potvrdio: SIPA provjerava Christian Schmidta

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) na čijem je čelu Darko Ćulum, blizak Miloradu Dodiku i SNSD-u vrši provjere, tačnije istragu u vezi sa diplomatskim statusom Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH, potvrđeno je za Patriju iz SIPA-e.

U telefonskom razgovoru sa glasnogovornikom SIPA-e nisu kazali koje konkretne radnje vrše, te da zbog delikatnosti situacije ne mogu više govoriti o ovoj temi.

“U ovom momentu samo mogu kazati da se vrše provjere. To je odgovor na Vaš upit”, kazali su iz SIPA-e.

A, upit je glasio: – da li SIPA-a vrši ikakve radnje u vezi Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH te ako je pozitivan odgovor molim da mi odgovorite po čijem nalogu SIPA vrši istrage?

Iz SIPA-e nisu željeli kazati po čijem nalogu vrše provjere, ali ne treba mnogo biti pametan da se zbroji dva i dva.

Na čelu SIPA-e je Darko Ćulum, čovjek koji je bez imalo srama i moralne odgovornosti došao na politički skup Staše Košarca, na kojem je zaprijećeno da će se Srbi povući iz institucija BiH ako se nastave provokacije Schmidta. Nezavisni odbor PSBiH još se nije odredio spram ove skandalozne situacije, a koja u konačnici može dovesti i do smjene Ćuluma.

Dok se to ne desi Ćulum očito radi po instrukcijama SNSD-a i Milorada Dodika, predsjednik Rs-a, koji je zatražio da se utvrdi ko je Schmidtu dao diplomatski pasoš.

Iako se očekuju opstrukcije u pokretanju smjene Ćuluma sa čela SIPA-e, članovi NO obavezni su štititi dignitet državnih policijskih agencija.

Također, očekivalo se da ministri iz reda Bošnjaka u Vijeću ministara BiH zatraže smjenu Darka Ćuluma, ali i drugih članova Vijeća ministara BiH koji su bili na skupu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79