Sud u Banjaluci: Novčana kazna za napad vilama na traktoristu

Osnovni sud u Banjoj Luci izrekao je presudu M. D., koji je proglašen krivim za napad na D. D. dok je ovaj bio na svom traktoru.

Incident se dogodio 20. septembra 2019. godine ispred kuće optuženog u Banjoj Luci, gdje je M. D. uputio prijetnje i fizički napao D. D. koristeći željezne vile.

Sud je M. D. osudio na novčanu kaznu od 1.500 maraka, uz obavezu plaćanja troškova krivičnog postupka koji iznose dodatnih 330 maraka.

Optuženi ima rok od 30 dana od dana pravosnažnosti presude da izmiri novčanu kaznu.

Prema detaljima iznesenim na suđenju, D. D. je nekoliko dana prije incidenta radio silažu na njivi optuženog kada mu je nestalo goriva. Nakon toga je uslijedio verbalni napad od strane M. D., koji je kulminirao fizičkim napadom. Na glavnom pretresu D. D. je objasnio da je postavio ruku da se zaštiti kada je vidio da M. D. maše vilama, što je rezultiralo udarcem u šaku.

Ovaj slučaj je izazvao pažnju javnosti zbog prirode napada i činjenice da je optuženi negirao krivicu tijekom ročišta radi izjašnjenja o krivici, unatoč optužbama za tjelesnu povredu koje su protiv njega podignute. Presuda Osnovnog suda u Banjoj Luci je konačna i obvezujuća, stavljajući pravni epilog na ovaj nesvakidašnji incident.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79