Identifikovana kriminalna grupa koja je harala Sarajevom: “Otkriva imena kriminalaca”

 

U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije proveli su akciju kodnog naziva “Falcon”.

Organizovana kriminalna grupa je identifikovana u okviru ove akcije, a na području Kantona Sarajevo počinila je više krivičnih djela na štetu više pravnih i fizičkih lica.

Edin, Hadis i Irmana demolirali popularni šiša bar u Sarajevu

Avaz” otkriva identitet uhapšenih osoba. Uhapšeni su Tarek Šabović (1998), Almin Raonić (1999) i Adnan Adžem (1996) koji su predati Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Uhapšeni su, a potom pušteni Mersed Bešlija (1996), Edis Turković (1998) i Adis Turković (2000). Kako saznajemo, Nermin Rovčanin se nalazi na hospitalizaciji KCUS od 4. decembra.

Inače, za tri lica čiji je identitet poznat, policija traga obzirom da su u bjekstvu.

– Navedena lica su osumnjičena za izvršenje sljedećih krivičnih djela:

– član 342. (Organizovani kriminal) u vezi sa krivičnim djelima iz člana 238. (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), člana 239. (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), član 371. (Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija), člana 323. (Izazivanje opće opasnosti), člana 301. (Paljevina) i člana 293. (Oštećenje tuđe stvari) KZ F BiH i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo – saopćeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79