Edin, Hadis i Irmana demolirali popularni šiša bar u Sarajevu

U saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo o akciji “Falkon’ javnost je obaviještena da je riješen slučaj bacanja bombe na kafić Square 48.

Sve se desilo prije nekoliko dana, a u medijima su se pojavile špekulacije da je ispaljena zolja. To se ispostavilo kao netačno. Iz MUP-a KS večeras su saopćili da su zbog ovog slučaja lišene sloboe tri osobe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

“E.M., H.P. i I.H., svi nastanjeni u Sarajevu, lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su aktiviranjem dvije nepoznate eksplozivne naprave dana 13.12.2022.godine u ul. Zmaja od Bosne oštetili ugostiteljski objekat ‘Square 48’.

Nakon završene kriminalističke obrade, po uputi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, navedena lica E.M., H.P. i I.H. su otpuštena iz službenih prostorija, dok će Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu biti dostavljen redovnim putem”.

Poznata su i imena bombaša sa Pofalića, koji su u noći sa ponedjeljak na utorak aktivirali nepoznatu eksplozivnu napravu na jedan kafić.

Eksplozija se dogodila u 03:00 sata u Kolodvorskoj ulici, a zbog aktiviranja eksplozivne naprave slobode su lišeni Edin Muhamedović (1995), Irmana Husetić (1981) i Palo Hadis (1997), saznaje portal “Avaza“.

Detalji akcije u Sarajevu: Tužilaštvo KS pustilo bombaše, pa se predomislilo i traži da jednog vrate

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79