Igor Dodik: Od sekretara do potencijalnog nasljednika u SNSD-u?

U stranačkim krugovima SNSD-a, Igor Dodik, sin predsjednika Milorada Dodika, postavljen je na visoku stranačku funkciju kao organizacioni sekretar. Dok su neki stariji članovi stranke pomalo skeptični, Igor se trenutno zadovoljava ovom pozicijom, iako mnogi vide u njemu potencijalnog nasljednika očeve stranačke pozicije.

Igor se pridružio SNSD-ovom trojcu koji je nedavno obišao teren kako bi osjetili puls građana pred lokalne izbore. Vođenje ovog tima preuzeo je Miroslav Bojić, potpredsjednik SNSD-a za lokalne zajednice, uz Igora i Srđana Amidžića, državnog ministra i generalnog sekretara SNSD-a.

Uprkos optimizmu u pogledu organizacije stranke, sastanci s ograncima u Banja Luci nisu rezultirali konkretnim imenom za gradonačelničku kandidaturu. Međutim, Bojić ističe da postoji mnogo potencijalnih kandidata unutar ogranka s njih 18.600 aktivnih članova.

Vlado Đajić, predsjednik GRO SNSD-a, nije komentirao za N1 moguća imena kandidata, dok je Igor Dodik ostao rezerviran na pitanja o političkom nasljeđu i životu u stranci.

Međutim, većina javnosti prati Igorovu političku karijeru s pažnjom, prepoznajući njegovu vezu s ocem, ali i njegovu samozatajnost i šutljivost na politička pitanja. Dok se neki pitaju je li lakše ili teže biti sin predsjednika stranke, Igor ostaje suzdržan i izbjegava takva pitanja.

S druge strane, drugi članovi stranke smatraju da je Igorova prisutnost osvježenje te da pokazuje svoju spremnost za rad na terenu i promociju politika kojima je odrastao. Srđan Amidžić tvrdi da je Igor spreman na ovu ulogu te da će rezultati SNSD-a 2024. godine iznenaditi sve.

Analitičari također raspravljaju o Igorovom potencijalu kao budućeg lidera stranke. Dok neki vjeruju da Igor nije tipičan političar kao njegov otac, drugi smatraju da SNSD ima dovoljno kvalitetnih kadrova koji mogu preuzeti vođstvo stranke. Ipak, spekulira se da bi Igor mogao biti ozbiljan kandidat za vođenje stranke u budućnosti.

Uprkos ovim razmišljanjima, SNSD u Banja Luci tvrdi da imaju jaku potporu građana, što potvrđuju i trenutna istraživanja s rejtingom između 35 i 40 posto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79