Ilvana Raščić u nevjerici: Izo Tahirović je više na slobodi, nego u zatvoru!

Izudin Tahirović koji je osuđen na 17 godina i šest mjeseci robije zbog ubistva Mirze Raščića nalazi se na dopustu u trajanju od dva mjeseca, a koji mu je dodijelio Kantonalni sud Sarajevo.

Prekid kazne IzudinTahirović dobio je zbog bolesti majke koja je u izuzetno teškom stanju.

Ovo nije prvi put da je Tahirović na privremenoj slobodi, iako je osuđen na jednu od, prema zakonu, najdužih kazni za krivično djelo “Ubistvo s predumišljajem”.

Porodica Raščić svakog puta je razočarana u pravosudne institucije Bosne i Hercegovine, šokirana, u strahu, ali ono što po njih ostavlja najveći utisak je ponovo zadiranje u bol i gubitak Mirze.

Majka ubijenog Mirze, Ilvana Raščić govori sa zebnjom u glasu, u nevjerici je da se ovakve odluke suda ponavljaju, a da pritom niti jedna pravosudna institucija se niti jednom nije očitala po ovom pitanju.

“Ovo ponovo produbljuje našu bol koju osjećamo zbog gubitka Mirze. Zar je i u jednoj državi normalno da ubica bude na dopustu svaka četiri mjeseca? On je faktički više na slobodi, nego u zatvoru. Iz nekih izvora čujem da je to zbog bolesti njegove majke, a niko se ne pita kako je majci koja je izgubila svoje dijete. Kako je njegovoj porodici, zar trebamo ponovo da proživljavamo ono što već jesmo?”, pita se Ilvana i razgovoru za Klix.

Ilvana kaže kako je potrebno i da sud kontaktira porodicu ubijenog u slučaju kada namjerava ubicu pustiti na privremenu slobodu kako bi se informisali da li postoji strah od puštanja ubice na slobodu i slično tome.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79