Foto: FENA
Imamo li novi skandal? Komisija tvrdi da konkurs za članove UO FTV-a nije raspisan po pravilima

Imamo li novi skandal? Komisija tvrdi da konkurs za članove UO FTV-a nije raspisan po pravilima


Komisija za informisanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zaključila je većinom glasova da se proces izbora kandidata za članove Upravnog odbora Radio-televizije Federacije BiH ne provodi u skladu s važećim zakonom.

Sjednica, održana danas, rezultirala je zaključkom koji poziva na aktivno uključenje Ureda visokog predstavnika u BiH i nadležnog tužilaštva u cijeli slučaj.

Predsjednik Komisije Sanel Kajan (Demokratska fronta) izjavio je kako se protivi imenovanju Zorana Krešića za člana UO RTV-a FBiH, ukoliko se potvrde medijske informacije o njegovoj kandidaturi.

Kajan je naglasio da Krešić svojim javnim istupima i političkim agitacijom podržava antidržavne i paradržavne projekte koji ugrožavaju integritet Federacije BiH.

Mirsad Čamdžić iz Naše stranke, koji je bio protiv donesenih zaključaka, kritikovao je način na koji Komisija etiketira kandidate, smatrajući to neprimjerenim za ozbiljno parlamentarno tijelo.

On ističe da bi odluka o prihvatanju ili odbijanju kandidata trebala biti zasnovana na objektivnoj analizi prijava koje su pristigle na konkurs, a ne na subjektivnim mišljenjima članova Komisije.

Ovaj slučaj baca svjetlo na potrebu za strožim poštovanjem procedura u procesima izbora i imenovanja na javne pozicije, naglašavajući važnost transparentnosti i pridržavanja zakona kako bi se osiguralo pravično i nepristrasno upravljanje javnim institucijama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija