Imat ćemo oko 10 novih ministara, pet ministarstava predviđeno za Bošnjake

Imat ćemo oko 10 novih ministara, pet ministarstava predviđeno za Bošnjake


 

Nova Vlada RS sadržavat će 10 novih imena od ukupno 16 ministarstava, rekao je danas novinarima Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nakon sastanka ove političke partije sa koalicionim partnerima.
Kontinuitet plaća

On je istakao da će nova Vlada RS, između ostalog, obezbijediti kontinuitet plaća i voditi računa o novim projektima energetike i drugim.

– Postigli smo dogovor šta treba Vlada da podrazumijeva i imamo potpuno uređenu listu imena u samoj Vladi, a na mandataru je da odredi da li je to dobro ili nije. U srijedu će Narodna skupština RS na prijedlog mandatara izabrati novu Vladu. Bit će oko 10 novih imena u novoj Vladi. Tu su predstavnici političkih partija, ali i onih koji nisu u političkim partijama.

Od 16 ministarstava, osam je predviđeno za Srbe, pet za Bošnjake i tri za Hrvate. Moramo da vodimo računa i o teritorijalnoj raspodjeli – naglasio je Dodik.
Što kvalitetniji kadar

Radovan Višković, mandatar za sastav nove Vlade RS, istakao je da želi da dobiju što kvalitetniji kadar u novoj Vladi.

– Izazovno je vrijeme u narednom periodu. Pokušavamo okupiti kabinet koji će na adekvatan način doprinijeti u ovim izazovnim vremenima, ovo je vrijeme rada, odgovornosti, te je potrebno da se podnese teret odgovornosti i da se doprinese očuvanju RS. Možemo raditi još bolje na dobrobit svih građana.

Tražio sam posebnu sjednicu Vlade, u srijedu ćemo se u 12 pojaviti u Narodnoj skupštini. Očekujem da ćemo od 21. decembra do kraja mjeseca imati stalno zasjedanje NSRS da bismo ispunili sve svoje zakonske obaveze. To se odnosi i na plate za budžetske korisnike za 5 odsto koji imaju plate ispod 1.200 KM. Dobio sam podršku svih socijalnih partnera i ostalih kako bi sastavio kabinet – rekao je Višković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija