Inicijativa Općine Stari Grad: Obnova doma OS BiH i transformacija parkinga

Inicijativa Općine Stari Grad: Obnova doma OS BiH i transformacija parkinga


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, dočekao je u Sarajevu načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Irfana Čengića, zajedno s njegovim saradnicima, u okviru službenog posjeta.

Glavna tema razgovora bila je projekt obnove Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) u Sarajevu, te uređenje trga ispred objekta koji trenutno služi kao parking.

Načelnik Čengić predstavio je ministru Helezu ambiciozan plan obnove Doma OS BiH, istaknuvši podršku koju projekt ima od premijera Kantona Sarajevo, Nihada Uka, gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić, te Vlade Kantona Sarajevo. Planira se i konzultacija s Povjerenstvom za nacionalne spomenike Bosne i Hercegovine kako bi se osigurala usklađenost s kulturnim i historijskim vrijednostima.

“Iskreno zahvaljujem Općini Stari Grad na ovoj inicijativi. Za nas je Dom OS BiH važna perspektivna i reprezentativna lokacija. To je objekt od velike kulturne vrijednosti u kojem Ministarstvo odbrane i OS BiH obavljaju važne vojno-diplomatske aktivnosti, vojne svečanosti, kao i različite tečajeve i obuke. Nadam se da ćemo s Općinom Stari Grad realizirati sličnu saradnju i po pitanju nekih drugih projekata koji su od važnosti za državu BiH i njen glavni grad”, izjavio je ministar Helez.

Načelnik Čengić naglasio je važnost očuvanja i razvoja vojne imovine na području Općine Stari Grad u saradnji sa svim razinama vlasti, ističući da će zajednički raditi na obnavljanju i razvoju imovine u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija