Inspekcija na Medicini provjerava Sebijin doktorat

Inspekcija na Medicini provjerava Sebijin doktorat


Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ušli su na Medicinski fakultet u Sarajevu po prijavi za poništenje doktorata direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, saznaje Raport.

Inspekciji je stigla prijava za poništenje doktorata, nakon što je Senat Univerziteta u Sarajevo poništio magistarsko zvanje Sebiji Izetbegović. U obrazloženju prijave navodi se da nije ispunila obaveze na postdiplomskom studiju.

Odluka o poništenju magistarskog zvanja Sebiji Izetbegović donesena je sa 30 glasova “za”, pet je bilo “protiv” i šest “suzdržanih”. Sjednici je prisustvovao 41 od ukupno 48 članova Senata.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj kazao je tada da Izetbegović “nije ispunila sve ispitne obaveze na Medicinskom fakultetu u Sarajevu”.

“Sporno je što diploma magistra nije dostavljena Univerzitetu i ne postoji”, naglasio je Škrijelj.

U ponedjeljak je rektor Univerziteta u Sarajevu i zvanično potpisao rješenje.

Rektor Škrijelj je ranije pojasnio kako upis na doktorski studiji imaju kandidati sa zvanjem magistra, rekao je da može doći do poništenje doktorata Sebije Izetbegović.

“Budući da se ovom odlukom poništava zvanje magistrice, ova odluka može značiti da će Izetbegović izgubiti i zvanje doktorice nauka te time i profesorice na Medicinskom fakultetu u Sarajevu”, pojasnio je Škrijelj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija