Inspekcija vrši kontrolu maloljetničkog klađenja

Ministarstvo finansija RS reagovalo je saopštenjem na tekst pod nazivom “Terminali u kafićima uzrok porasta maloljetničkog klađenja”, u kome se kaže da republička uprava za igre na sreću u skladu sa svojim Godišnjim planom rada vrši svakodnevnu kontrolu učešća maloljetnih lica u igrama na sreću.

Iz ministarstva dalje navode da inspektori Republičke uprave za igre na sreću, u kontrolno-inspekcijskim nadzorima vrše kontrolu prisustva maloljetnih lica kod priređivača igara na sreću, te u tom kontekstu Republička uprava za igre na sreću sprovodi Zakon u punom njegovom kapacitetu.

“Osim svakodnevnih kontrola inspektori Republičke uprave za igre na sreću u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske obavljaju i vanredne kontrole svih priređivača, sa posebnim akcentom na one koji igre na sreću priređuju u ugostiteljskim objektima, a sve sa ciljem suzbijanja maloljetničkog kockanja”, kaže se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79