Inspirativna priča Vidana: Od mucanja do karijere logopeda

Inspirativna priča Vidana: Od mucanja do karijere logopeda


Vidan Pavlović iz Čapljine je na korak od postizanja svog cilja – postati magistar logopedije. To nije samo još jedan uspješan student, već i čovjek čija osobna priča čini njegov put izuzetnim. Vidan se, naime, suočava s mucanjem od ranog djetinjstva, no ta prepreka ga nije spriječila da slijedi svoju strast prema logopediji i da postane stručnjak koji će pomagati drugima.

Vidan je trenutno na drugoj godini diplomskog studija logopedije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Mostaru.

Njegova priča je inspiracija za mnoge, jer je uprkos mucanju odlučio dokazati svima da to neće biti prepreka njegovom profesionalnom uspjehu. “Prijatelj mi je rekao: ‘Pa ti toliko mucaš da nećeš nikada moći raditi uredski posao’. S vremenom sam tu rečenicu okrenuo u inat, jednostavno sam odlučio dokazati da to mogu,” rekao je Vidan.

Prvi put se obratio logopedu kada je imao 13 godina, a deset godina kasnije postao je sam logoped koji se bavi prevencijom, dijagnostikom i rehabilitacijom poremećaja komunikacije, jezika, govora i glasa. Njegova osobna borba s mucanjem dala mu je saosjećanje prema osobama koje se suočavaju s istim izazovima.

Vidan je ispričao kako su ga tokom godina pratili strah i nesigurnost u pogledu reakcija ljudi na njegovo mucanje. Nažalost, osobe koje mucaju još uvijek se suočavaju s predrasudama, ismijavanjem i nepotrebnim podcjenjivanjem. Takvi negativni stavovi društva često dovode do stresa i anksioznosti kod osoba koje se bore s mucanjem.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija