Irinej na respiratoru, prije 20 dana bio je najbliži tijelu Amfilohija koji je imao koronu

Srpski patrijarh Irinej u izuzetno je teškom zdravstvenom stanju i trenutno je priključen na aparate za održavanje rada vitalnih organa.

Liječnici se bore za njegov život. Irinej je zbog zaraze koronavirusom u bolnici još od 5. novembra, a sinoć mu se stanje naglo pogoršalo.

Vučić je poslijepodne otkrio neke detalje o njegovom zdravstvenom stanju.

“Hvala Bogu, živ je. Bio je u boljem stanju danas prije tri sata, kada su neki mediji objavili da je preminuo. Sada je to stanje teško. Prije 55 minuta je intubiran”, kazao je Vučić u četvrtak poslijepodne.

“Teško je bilo šta prognozirati, osim da se molimo Bogu, riječ je o velikom čovjeku koji je svojim djelima zadužio Srbiju i srpski narod”, kazao je Vučić.

Navečer je objavljeno da je Vučić bio u bolnici. Kako piše Blic, Irinej je na respiratoru.

Vjernici ljubili glavu i ruke Amfilohija uprkos činjenici da je umro od korone

Irinej je u bolnici završio 5.11., četiri dana nakon korona-sprovoda u Crnoj Gori koji je predvodio. Irinej je predvodio sprovod crnogorskom mitropolitu Amfilohiju. Mitropolit SPC-a u Crnoj Gori Amfilohije (83) preminuo je 30. oktobra od posljedica koje je na njegovo zdravlje ostavio covid-19. Njegov sprovod pretvorio se epidemiološki visokorizični događaj. Ljudi su se masovno tiskali i gurali u želji da poljube ili dodirnu tijelo mrtvaca koji je par dana ranije bio pozitivan na koronu, prenosi Index.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79