Isak sarkastično o Nešićevom incidentu: Vožnja u Sarajevu mu je prebrza zbog navika iz RS-a

Isak sarkastično o Nešićevom incidentu: Vožnja u Sarajevu mu je prebrza zbog navika iz RS-a


Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, Ramo Isak, na sarkastičan način komentirao je današnji incident u kojem je sudjelovalo službeno vozilo ministra sigurnosti BiH, Nenada Nešića.

Isak je izjavio da je Nešić “čovjek naviknut voziti po nekvalitetnim putevima gdje vozači moraju voziti sporije radi vlastite sigurnosti”. Prema njegovim riječima, za to su odgovorne vlasti u entitetu Republika Srpska, koje ne ulažu u putnu infrastrukturu.

“To je žalosno i ne bismo se trebali tome radovati jer je Republika Srpska dio naše zemlje,” dodao je Isak.

Isak je također naveo da zbog takvih navika Nešiću vožnja u Sarajevu izgleda prebrza. “Čuo sam da je jednom prilikom panično vikao ‘ubistvo, ubistvo, upomoć’ kada je drugo vozilo stalo pored njegovog na semaforu. Srećom, uspjeli su ga smiriti i objasniti mu da u Sarajevu postoje četiri saobraćajne trake u istom smjeru.”

Isak je ironično dodao kako je Nešić mislio da su radari “kućišta za golubove”, a SPARTA kamere uređaji koji “radioaktivno zrače funkcionere SNSD-a i DNS-a kad dolaze na posao u Sarajevo”.

Podsjećamo, Kantonalno Tužilaštvo Kantona Sarajevo utvrdilo je da nema elemenata krivičnog djela u današnjem incidentu, u kojem je vozač iz Sarajeva preticao službeno vozilo ministra sigurnosti Nenada Nešića.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija