Više od 70 posto građana BiH želi u EU

Više od 70 posto građana BiH želi u EU


Više od 70 posto građana Bosne i Hercegovine podržava ulazak zemlje u Europsku uniju, ali u entitetu Republika Srpska ta potpora pada ispod 50 posto, pokazuje novo istraživanje koje je provelo Direkcija za europske integracije BiH (DEI).

Istraživanje, provedeno na uzorku od 1200 ispitanika, otkrilo je da potpora europskim integracijama na razini cijele države iznosi 71,2 posto. U Federaciji BiH potpora je čak i veća, gdje bi 83,8 posto ispitanika podržalo ulazak države u EU.

Međutim, u Republici Srpskoj vidljiv je izražen euroskepticizam, s obzirom na to da bi na eventualnom referendumu o ulasku BiH u EU samo 48,3 posto stanovnika ovog entiteta glasalo “za”.

U Brčko distriktu, posebnoj administrativnoj jedinici unutar BiH, ulazak u EU podržava 75 posto ispitanika, što je jedino područje u BiH gdje je zabilježen rast potpore u odnosu na prošlu godinu.

Oko 40 posto ispitanika vjeruje da će BiH ući u EU unutar narednih deset godina, dok gotovo 25 posto smatra da se to nikada neće dogoditi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija