Čija je marihuana pronađena kod Bihaća? Da je dospjela na ilegalno tržište, vrijedila bi preko tri miliona KM

Čija je marihuana pronađena kod Bihaća? Da je dospjela na ilegalno tržište, vrijedila bi preko tri miliona KM


Trojici muškaraca iz Cazina i Bijeljine određen je jednomjesečni pritvor nakon što su uhapšeni 15. jula, kada je kod Bihaća otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane u Bosni i Hercegovini, čija vrijednost se procjenjuje na tri miliona KM.

“Općinski sud u Bihaću je na prijedlog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona donio rješenje o pritvoru za trojicu osumnjičenih zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela,” saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Osumnjičeni su S. A. (48) i S. S. (45) iz Cazina, te N. H. (41) iz Bijeljine.

Pripadnici MUP-a USK i policijske stanice Bihać, zajedno sa Sektorom kriminalističke policije, otkrili su plantažu sa 3.000 stabljika kanabisa visoke kvalitete na području Teočaka u Bihaću. Tokom pretresa pronađena je i veća količina suhe marihuane, kao i oprema za uzgoj kanabisa.

Pretpostavlja se da bi droga, da je dospjela na ilegalno tržište, imala vrijednost od preko tri miliona KM. Na konferenciji za novinare, Snežana Galić, načelnica Sektora kriminalističke policije USK, potvrdila je da je zaplijenjena droga bila namijenjena tržištu izvan Bosne i Hercegovine, ali još uvijek traju provjere o tome.

Istraga nastavlja kako bi se utvrdio stvarni vlasnik ove plantaže, dok su uhapšeni osumnjičeni trenutno u pritvoru, smatrajući se pijunima u ovoj velikoj narkolanskoj operaciji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija