Iskaz svjedoka u suđenju za ubistvo u Studentskom centru: Dok je sjedio, nožem ga je ubo u plećku

Foto: Oslobođenje/Didier Torche

Saslušanjem Ingrid Kadrić danas je nastavljeno suđenje Seadu Tahiroviću, optuženom da je u prostorijama JU Studentski centar Univerziteta u Sarajevu, nakon kraće verbalne prepirke, nožem usmrtio Almira Škrijelja, rukovoditelja smještaja u toj instituciji.

Razgovor o sastanku

Prisjećajući se kritičnog dana, ona je u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu kazala da je Tahirović Škrijelja napao nožem udarivši ga u lijevu plećku.

– Almir, naše tri kolegice i ja smo sjedili u kancelariji. Tokom našeg razgovora na vratima se pojavio Tahirović. Almir je sjedio prekriženih nogu i spuštenih ruku. Razgovarali smo o sastanku Sindikata. Sead je Almiru rekao da će mu reći ono što mu drugi govore iza leđa. Rekao je da Almir ne može da bude predsjednik Sindikata jer nije državljanin BiH. Almir mu je uzvratio da se ne želi svađati s njim jer je on svoje lice davno pokazao. Sead je rekao da će svoje lice tek pokazati. Izvadio je nož… nikada veći nisam vidjela. Sead je bukvalno iz stojećeg položaja nožem ubo Almira. Sagnula sam glavu i nekako uspjela da istrčim u hodnik. Vikala sam: “Upomoć, upomoć, zovite policiju”. Trčala sam i mislila da će sve u kancelariji ubiti, ispričala je svjedokinja Tužilaštva, objašnjavajući da se nakon toga onesvijestila, piše Oslobođenje.

Odvezli su je u bolnicu, a kada je došla svijesti, policiji je dala iskaz o svemu što se desilo. Dodala je i to da se i danas sjeća riječi koje joj je Sead uputio: “Bježiš! Neću ja vas, ja sam svoje uradio”.

– Zbog tih riječi ni sada ne mogu da spavam, dodala je Kadrić.

Almir Škrijelj

Ružne riječi

Odgovarajući na pitanja advokata Izeta Baždarevića, svjedokinja je negirala da je bilo naguravanja između optuženog i oštećenog. Optuženi je ustvrdio da se sa svima u kancelariji rukovao te da mu je ubijeni govorio ružne riječi, na šta je svjedokinja reagovala riječima: “To nije tačno”. Naredni pretres je zakazan za 9. decembar ove godine kada će biti saslušani novi svjedoci.

Tahirović se tereti da je 20. februara 2020. nožem ubo Škrijelja u leđa dok je sjedio na stolici. Škrijelj je istrčao iz kancelarije, ali ga je Tahirović sustigao i nastavio udarati i ubadati nožem po raznim dijelovima tijela. Nanio mu je više ubodnih i reznih rana i to najviše na grudnom košu. Škrijelj je zbog toga podlegao na licu mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79