Isključena mogućnost potpune amnezije kod Alise Mutap!

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu, njegovoj kćerki Alisi Mutap-Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću u predmetu ‘Dženan Memić’.

Za danas je bilo planirano pet svjedoka, a u konačnici pred Sud su izašla tri svjedoka.

Kako izvještava reporterka N1, najviše polemike povelo se oko svjedočenja vještaka neuropsihijatra Abdulaha Kučukalića.

Naime, odbrana je pokušala odgoditi njegovo današenje svjedočenje, kako su naveli, iz razloga što je nalaz njegovog vještačenja utvrđen u predmetu koji se vodio u Kantonalnom sudu u Sarajevu kada je Alisa Mutap – Ramić bila u svojstvu svjedoka.

Nakon vijećanja Sudsko vijeće je ipak odlučilo da on pristupi svjedočenju u svojstvu svjedoka stručnjaka.

Kučukalić je dataljno predstavio nalaz vještačenja svoga tima kojeg su sačinjavala tri stručnjaka.

Na osnovu uvida u svu medicinsku dokumentaciju sačinjenu tokom noći stradanja Dženana Memića, ali i razgovora sa Alisom Mutap Ramić – sačinili su nalaz na osnovu kojeg su apsolutno isključili da je ona, kao što je tvrdila, imala potpunu amneziju.

Na pitanje Sudskog vijeća da li u ovom postupku treba naložiti novo vještačenje vještak je kazao da to nikako ne bi moglo promijeniti njihov iskaz sačinjen na osnovu svježe medicinske dokumentacije, te podcrtao da se vještačenje uvijek obavlja istom metodologijom.

“Ovo smo mi sve znali još 2016. godine. Znala je za to i Dalida Burzić pa joj nije odgovaralo”, poručio je otac stradalog Dženana Muriz Memić nakon ročišta.

I advokat porodice Memić Ifet Feraget podcrtava kako je isključena mogućnost kompletne amnezije kod Alise Mutap -Ramić.

“Međutim, tu nije kraj, mi nastavljamo dalje, to da Alisa zna šta se desilo Dženanu a ne želi reći će biti predmet narednih dokazivanja”, naglasio je Feraget.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79