Istraga protiv načelnika Suada Huskića (SDA) zbog sumnje na zloupotrebu položaja

Istraga protiv načelnika Suada Huskića (SDA) zbog sumnje na zloupotrebu položaja


Kako piše jelah.info, pokrenuta je istraga protiv načelnika Tešnja Suada Huskića (SDA) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja.

Ovu vijest je vijećnik OV Tešanj Nermin Deljkić objavio i na svojoj zvaničnoj stranici, a mi je prenosimo u cjelosti:

Drage i dragi moji,

Familiji, prijateljima, sugrađanima, javnosti i svima koji su upoznati sa mojom političkom borbom protiv dobro organizovane male grupe kriminalaca, tačnije lokalnih moćnika i seoskih varalica koji sebe nazivaju političarima dajem na znanje jučerašnju informaciju koju mi je pravni tim Transparency International Bosna i Hercegovina dostavio o statusu predmeta T04 0 KTAK 0041998 20 u kojoj se navodi sljedeće:

POGLEDAJ GALERIJU

Uvidom u evidencije ovog Tužiteljstva ZDK utvrđeno je da je dana 07. juna 2022. godine donesena: Naredba o provođenju istrage protiv lica H.S. i B.A. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH.

Predmet se nalazi u fazi istrage u kojoj se poduzimaju odgovarajuće mjere i radnje u svrhu okončanja istrage i donošenja konačne tužiteljske odluke.

Istraga se vodi protiv gdina Načelnika Suada Huskića i općinske pravobraniteljice Arijane Brkić i uskoro će konačna tužiteljska odluka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija