Ivana Marić: Nepravda se ne rješava novom nepravdom. Budite sigurni da na lomači spaljujete pravu osobu

Ivana Marić: Nepravda se ne rješava novom nepravdom. Budite sigurni da na lomači spaljujete pravu osobu


Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi danas je donio presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodilo je sve optužene, uz obrazloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Presudu je prokomentarisala i politička analitičarka Ivana Marić.

Ona je na društvenim mrežama podijelila dva komentara sa foruma, te napisala kako treba paziti koga “spaliti na lomači”.

“Pa nema dokaza, šta vam je, jeste li normalni? Nije sudija kriv ako su ovi uništili dokaze i prikrili zločin. Sud sudi isključivo na osnovu dokaza. Na policiji je da utvrdi ko je uništio dokaze i ovdje je, po toj krivičnoj dimenziji kriva policija, a ne sud”, stoji u prvom komentaru koji je podijelila Marićka.

“Svi se mi gubimo u sentimentalnosti, jer saosjećamo sa gubitkom djeteta, a tu se gubi realnost. Sudije ne može donijeti osuđujuću presudu bez valjanih činjenica i dokaza, jer očito da Tužilaštvo nije ništa dokazalo. Nažalost, ali tako je. Cijelo ovaj slučaj smrdi na opasnu političku igru, porodica izgubila sina, brata i još se ne zna kako i zašto”, piše drugi forumaš, a onda je Marićka dala svoje mišljenje.

“Ako ste već krenuli nekoga virtualno spaliti na lomači, budite sigurni da spaljujete pravu osobu. Može se desiti da poneseni suosjećanjem prema porodici ubijenog mladića, povrijeđenim emocijama, opravdanim razočaranjem i bijesom, spalite pogrešnu osobu. Nepravda se ne rješava novom nepravdom. Treba kazniti ubojicu i stvarne krivce za ubistvo Dženana i sakrivanje dokaza, a ne tražiti žrtvene janjce. Strašno je to što se dogodilo i nadam se da će odgovorni kad-tad biti kažnjeni za ubistvo i pomoć u zločinu”, napisala je Ivana Marić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija