Iz RS-a ljuti na izjave Rame Isaka: “Hapsi kriminalce po Federaciji, neka pusti Dodika na miru”

Iz RS-a ljuti na izjave Rame Isaka: “Hapsi kriminalce po Federaciji, neka pusti Dodika na miru”


Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak otvoreno je ponovo zapretio je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da će biti iza rešetaka minut nakon što proglasi nezavisnost Srpske.

„Milorade, ako visoki predstavnik Kristijan Šmita nametne Zakon o državnoj imovini BiH u 17. 00 sati, a ti proglasiš nezavisnost u 11.00 sati – u 11.01 sati završićeš iza rešetaka. To ti garantujem. Pa izvoli”, poručio je Isak Dodiku

Njegova izjava izazvala je burnu reakciju Dodikovih političara u Republici Srpskoj.

Željka Cvijanović

Navikli smo od ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka da slušamo ove izjave koje spadaju u domen naučne fantastike i služe za zabavljanje naroda, rekla je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

“To nema nikakve veze ni sa kakvim hapšenjima”, istakla je Cvijanovićeva, reagujući na Isakovu prijetnju da će, kako je naveo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ako proglasi nezavisnost u 11:00 časova, u 11:01 biti iza rešetaka.

Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

 

Još jednom je sebi dao za pravo da iznosi neprimjerene izjave, koje su izašle iz okvira svih njegovih nadležnosti, rekao je ovo premijer Republike Srpske Radovan Višković komentarišući sramne izjave Rame Isaka.

– Ramo Isak ponovo je odlučio da svojim nepromišljenim izjavama zabavlja, prije svega, građane FBiH, ako ga i oni više shvataju ozbiljno. Još jednom je sebi dao za pravo da iznosi neprimjerene izjave, koje su izašle iz okvira svih njegovih nadležnosti. Ignorišući činjenicu da nije ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, nejasno je odakle crpi ovlaštenja za bilo čije hapšenje. Očigledno je da su ove prijetnje neosnovane i neozbiljne, ali se mora naglasiti da takvi napadi i izjave sve češće dolaze iz Federacije. Žao mi je što se ovakvim osobama uopšte pruža medijski prostor, s obzirom na nedostatak razumijevanja njihove uloge, i smatram da se sa tim treba pozabaviti upravo Ramo Isak – istakao je Višković, te dodao:

– Takođe, njemu i svima ostalim želim da poručim da Republika Srpska i njene institucije neće odstupiti ni milimetar u borbi za svoju imovinu, bez obzira na pritiske. Predsjednik Dodik štiti Republiku Srpsku i njenu imovinu i sigurno ga niko neće hapsiti zato što radi svoj posao, za koji ga je narod izabrao – rekao je Višković.

Vulić: Ramo, uhapsi prvo sebe, a ime Milorada Dodika nisi dostojan ni izgovoriti
Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić upitala je ko je Ramo Isak, koji nema nikakvo pravno, niti bilo koje drugo uporište da uopšte govori o predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, a ne da prijeti nekim hapšenjem.

– Isak je samo jedan mnogo iskompleksirani nabildani lik ofarbane brade i preteča nepotizma. To je jedino po čemu je poznat i sad jedna takva osoba daje sebi za pravo da prijeti. Pa on nije dostojan da uopšte izgovori ime predsjednika Republike Srpske, kamoli šta drugo – rekla je Vulićeva za Srnu reagujući na Isakovu izjavu da će, kako je rekao “ako proglasi nezavisnost u 11.00 časova, u 11.01 biti iza rešetaka”.

Ona je poručila Isaku da je prava i pravde u ovoj BiH, a posebno u FBiH on bi prvo trebao da uhapsi sebe, jer je preteča nepotizma.

– Bolje ti je da vidiš zašto šumu dajete Britancima, po kom zakonu i osnovu poklanjate prirodno dobro na štetu svojih stanovnika? Zašto građane FBiH tjerate u ropstvo? – upitala je Vulićeva.

Ona je poručila Isaku da će njegovi kompleksi koje ima od Milorada Dodika ostati samo na nivou zavisti i vlastite ozlojađenosti.

– Dok ti, Ramo, prijetiš bez osnova, i liježeš i budiš se samo sa jednom misli – ‘Kad porastem želim da budem Milorad Dodik’, Srpska se razvija, napreduje i slavi svoje rođendane. Znam da ti je to teško prihvatiti, ali realnost je takva, a ti lokalni kočijašu i kabadahijo prestani da prijetiš, jer pokrića nemaš – poručila je Vulićeva.

 

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je da federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prijetnjama hapšenja predsjednika Republike Srpske Miloradu Dodiku “puca iz prazne” i podsjeća da on nema nikakvu nadležnosti na teritoriji Srpske.

– Isak je neko ko je ministar u Federaciji BiH, a ne razumije i ne zna šta je njegov posao. Neka se bavi hapšenjem kriminalaca i drugih koji su radili i rade razna krivična djela u Federaciji, a neka ostavi na miru nas u Republici Srpskoj – rekao je Kojić.

On je napomenuo da Isak nema nikakvo pravo da kaže da će uhapsiti predsjednika Srpske, jer oni nemaju nikakvu nadležnost na toj teritoriji.

Ono što jeste činjenica, dodao je, jeste da Isak može samo da prijeti, a svaki normalan čovjek shvata da tu nema nimalo ozbiljnosti, profesionalnosti niti bilo čega drugog.

Isak je danas reagovao na izjavu Dodika da će Republika Srpska proglasiti nezavisnost ukoliko visoki predstavnik nametne zakon o tzv. državnoj imovini BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija